Ares

Schatzi
4 stycznia 2021

ARES – piękny przedstawiciel haszczej rodziny. Młody, duży, 3-letni chłopak do wychowania.
Ares charakter ma póki co „rudy”. Dumny, tupiący łapkami, potrzebujący opiekuna, który zrównoważy wyznaczenie granic z miłością. Niezadowolenie okazuje burczeniem. Nie ma w nim agresji, a haszczo/malamucie burczenie jest nam dobrze znane.
Ares nie trzymany w ryzach i nie mający konsekwentnego przewodnika wejdzie Wam na głowę i zacznie rządzić.
Ares obecnie nie nadaje się na pierwszego husky, niech Was cudne oczka nie zmylą. To kawał chłopa i nie omieszka tego pokazać jak wyczuje słabszego.
Do psów neutralny na dworze, w pomieszczeniach na małej przestrzeni wyczuwamy napięcie.
Ares jest zbyt krótko by ocenić dogłębnie jego charakter, ale:
– Dom dla Aresa to dom bez małych dzieci. Obecnie zamieszkał z nastolatkami. Chłopcy wiedzą jak się zachować.
– Dom bez samców, obecnie zamieszkał z 2 samcami i jest próba sił, z suczkami nie ma problemów
– Dom z kotami to znak zapytania, brak u nas kotów do sprawdzenia
– Czystość zachowuje
– Noc przesypia, ale początki były ciężkie
– Zostawanie w domu samemu na pewno do nauki od podstaw
Ares odnajdzie się w mieszkaniu, ale praca i nauka będzie konieczna. Na pewno odnajdzie się w domu z ogrodem. Domu z dobrym haszczym płotem i haszczą dawką ruchu. Nie wygląda na psa biegowego, długie spacery, wybieg i ruch należny husky w zupełności mu wystarczają. (ocen tu i teraz)

Jest już zaszczepiony, odrobaczony i ma chip. Czekamy na zabieg kastracji i zgodę lekarza ponieważ Ares ma dużą niedowagę, brakuje mu pond 8-9 kilogramów. Futro maskuje, ale dotykiem możemy uczyć się na nim anatomii. Rudy na nowy dom czeka w Krakowie. Nie wydajemy naszych podopiecznych do budy, do kojca i do życia na podwórku. Warunki domowe i mieszkaniowe.