Azula

WILII DOM DLA DZIADKA
16 listopada 2021

AZULA – dzielna mama Psiej Rodzinki. Historie Azuli znacie. Porzucona mama z dziewiątka dzieci. Ostatnie tygodnie upłynęły pod znakiem ratowania Psiej Rodzinki. Maluszki wszystkie żyją i mają już swoje niesamowite domki stałe. Teraz przyszedł czas na Azulę. Azula to około 4-letnia suczka w typie rasowego kundelka. Mimo doznanej traumy, nadal jest przyjacielska, pełna miłości i radości. Azula od ogona po nos to chodząca dobroć. Nie ma w niej cienia agresji. Nasza dzielna mama jest po kilku konsultacjach. Ma problem z przednią łapką, kuleje. Czy to uraz po przetrąceniu, potrąceniu czy źle zrośnięte stare złamanie trudno ocenić. Ostatnia konsultacja i ocena lekarza specjalisty to nie operować, zostawić i nie sprawiać dodatkowego niepotrzebnego bólu. Ponieważ żadna operacja nie daje gwarancji na poprawę. Było wiele pytań i wątpliwości, było kilka konsultacji, ale zdanie specjalisty z Wrocławia przeważyło. Azule nie boli łapka, nie odczuwa stresu, nie ma problemów z poruszaniem się. Kuleje i jest to widoczne, ale wskakuje na kanapy, przeskakuje płotki, dostaje psiej głupawki i biega po podwórku (niebawem dodamy filmiki jak chodzi ) Azula będzie na pewno idealnym PSYJACIELEM dla osoby lub rodziny potrzebującej przytulaka i wiernego przyjaciela. Dom dla niej z ogródkiem, czy mieszkanie w bloku z windą lub na parterze będzie idealne. Nauka zostawania w domu samej będzie potrzebna. Nieważne czy to husky czy kundelek. Jest uroczą 17 kg suczką potrzebującą miłości i opieki jak powietrza. Nie ma problemu z jazdą w aucie, chodzi na smyczy, nie boi się ulicznego ruchu. Azula będzie z nami czekać cierpliwie na nowy dom otoczona miłością tymczasowej opiekunki, jako pełnoprawny podopieczny naszej fundacji. Czy uda się nam znaleźć dla niej dom, który ją pokocha z jej niepełnosprawnością? Spróbujemy poszukać jej prywatnej kanapy i człowieka na wyłączność. Azula przebywa w Domu Tymczasowym w okolicy Zielonej Góry