Banaś

PSIA RODZINKA w FUNDACJI
22 września 2021

BANAŚ – DOMU SZUKAMY !!!

Banaś po 10 latach został potraktowany jak przedmiot. Czym kieruje się „człowiek” zostawiając psa w schronisku po 10 latach nie wiemy. Za to wiemy, że za takim bezdusznym człowiekiem Banaś nie powinien tęsknić. Tylko wytłumaczcie to psu …. Banaś na swoje lata nie wygląda i też się nie zachowuje. Tyle energii i radości w starszym psie dawno nie widziałyśmy. Uśmiech to Banasiowi z pyszczka nie schodzi, ale to tylko ulotne chwilę spaceru, a nie dom.

Banaś smętnie wypatruje zza krat schroniskowego boksu tego jedynego i prawdziwego człowieka. Jest w dobrej kondycji, ani wieku ani chorób po nim nie widać. Tylko ile ten zadbany pies wytrzyma z racji swojego wieku? Starsze psy mają najmniej szans na adopcję, może u nas czyjeś serce zabije do Banasia. Banaś nie ma w sobie cienia agresji do człowieka.
– do psów obojętny, pierwszy nie zaczyna, nie szuka konfliktów
– na smyczy pięknie maszeruje, początkowo lekkie szaleństwo w miarę spaceru uspokaja się
– smaczek w ręku i Banaś jest Twój i ręki też już potem nie musisz myć
– nie boi się gwałtownych ruchów – nie ma dystansu do nowych osób
– daje się głaskać, tarmosić, zaglądać w paszczę Banaś jest kochanym, dużym miśkiem.

Będzie kochał całym swym psim serduszkiem.

Banaś czeka na ratunek w Grudziądzu i my czekamy z nim. Starsze psy mają zawsze pierwszeństwo u nas !!!