Hak (Huck)

Askan
12 października 2020

HAK (Huck) piękny 100% HUSKY – BEZDOMNY Hak wygląda na hasiorka w średnim wieku. Może mieć 6-7 lat. Dużo musiał przejść w swoim psim życiu patrząc na stan jego zębów, ale futerko jak na bezdomniaka w niezłej kondycji ma.To piękny i dumny przedstawiciel haszczej rasy potrzebujący człowieka, ruchu i regularnych spacerów, na pewno nie wokół bloku. Bardzo pozytywny w pierwszym kontakcie. Ekspresyjny i ekscytujący się wszystkim. Przejawia to podgryzaniem smyczy lub czegokolwiek co mu wpadnie w pyszczek do gryzienia. Uspokaja się i wycisza w trakcie spaceru.Słuch selektywny. Głuchnie koncertowo na spacerze, ale szelest torebki ze smakołykami usłyszy 😉 Hak do naszej Ani przytulił się i przymilał. Widać, że brakuje mu czułości i do autystycznych husky nie zalicza się. Dom, ciepło, miłość i regularny i poukładany tryb dnia zmieni go w domowego haszczaka. Tylko do tego potrzeba haszczej cierpliwości. Na smyczy nie ciągnie jak smok, jest do opanowania i zachowuje kierunek. Na pewno chłopak wymaga pracy nad samokontrolą bo ma problem z emocjami. Jest łowny, węszy i niucha. Puszczenie go luzem zaowocuje jedynie wspomnieniem po husky. Jeśli dla HUKA dom z ogrodem to tylko z haszczym płotem i tylko warunki domowe, bez pozostawiania samego na podwórku.W mieszkaniu powinien się odnaleźć, ale trzeba pamiętać o wyznaczeniu granic i pokazaniu zasad panujących w domu i ważna jest nauka pozostawania w domu.Osoby świadome haszczych potrzeb, konsekwentne, mające cierpliwość wyprowadzą chłopaka na prostą. Nie jest to szalony Północniak, ale jest to HUSKY i o tym nie można zapominać. Na samym patrzeniu w piękne oczy i zachwycie nad urodą polegniecie w wychowaniu. Dom z małymi dziećmi odradzamy. Zachowania do kotów nie znamy. HUK jest zaszczepiony i wykastrowany.
Na nowy DOM i adopcję czeka w okolicach Poznania, ale jeśli zechcecie pomóc jako DOM TYMCZASOWY dzwońcie.