Issy

16 lipca 2020
Floki
4 maja 2020

ISSY to młody (2 – 3 lata) hasiorek dla osób mających chęci i cierpliwość do pracy z nim. Po kilku dniach w DT już wiemy, że to cudowny młody husky do ułożenia. Kojec zamienił na mieszkanie w bloku w mieście i aklimatyzuje się bez większych problemów. ISSY ma tymczasowego przewodnika, który uczy chłopaka haszczego życia i zasad panujących w domu, ale braków w wychowaniu nie nadrobi w tydzień czy dwa. Nasz misiek jest ciekawy wszystkiego co nowe, a nowe dla niego jest dosłownie wszystko. Na ogonku usiądzie na sekundę i znów w ruchu. Na spacerze smycz trzymamy mocno. Issy pociągnąć potrafi. Tu spacer wokół bloku nie wystarczy, sam ogród też nie jest wybiegiem dla husky. Czystość już zachowuje, nauka zostawania samemu w domu przed nim. Młody nieogarnięty HUSKY, ale wesoły i kochany dzieciak. Bez agresji do człowieka. Mocno się nakręca i ekscytuje, łapie za rękę w zabawie. Będąc wyrośniętym „szczeniakiem” bywa niedelikatny. Dom z małymi dziećmi to nie będzie dobry pomysł, ale z młodzieżą szkolną dogaduje się od pierwszych chwil. Za bezpieczeństwo kota gwarancji nie damy. Może zostać jedynakiem i może zamieszkać z psami, ale tu potrzebna umiejętność wprowadzenia do rezydenta. Issy zamieszkał z dwoma samcami i bardzo dobrze sobie radzi.  Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Ma chip. Na nowy dom czeka w DT Krakowie.