Knopers

Infor
16 grudnia 2020

To nie tylko piękne niebieskookie dziecko, to „dziecko z buszu” do wychowania od zera. Młody husky dla świadomych rasy i wyzwania jakie ich czeka. Cierpliwość, konsekwencja i sporo ruchu. Wydaje się być psiakiem który przechulał te 7 miesięcy życia po swojemu.

– smycz jest mu kompletnie obca i czeka chłopaka nauka od podstaw
– dom również jest nowością co prawda jeszcze nie zdarzyło się, aby w nim nabrudził, ale widać że wcześniej w domu nie przebywał
– nie radzi sobie z pozostawaniem samemu w domu. Nie tylko gryzie i jest znudzony samotnością, ale też głośno piszczy, szczeka oraz momentami wyje
– klatka kenelowa to dla niego nowość i będziemy próbowali chłopaka nauczyć w niej wyciszania się
– szczekaniem próbuje wymusić na człowieku jakieś konkretne zachowanie
– na ten moment w mieście kompletnie się nie odnajduje.

Zaczepia każdego i ciągnie w jego stronę zupełnie zapominając, że jest na smyczy, a kiedy ona ogranicza jego ruchy to wyrywa się i szarpie.
– z psami ma super relacje i bez problemu rozumie psią mowę.
– zachowania do kotów nie sprawdzimy- do ludzi nastawiony pozytywnie, ale przy podniesionej ręce lub trochę wyżej podniesionej nodze kuli się i robi uniki jakby chciał obronić się przed ciosem. Szuka wsparcia już w osobie którą zna. Jest mega radosnym psim podrostkiem, ale lekko zdziczałym. Czeka go nauka życia według zasad wyznaczonych przez opiekuna. Knopers do adopcji zostanie wydany zaszczepiony, odrobaczony, chip, zabezpieczenie na kleszcze i po diagnostyce. Knopers przebywa w domu tymczasowym w województwie lubuskim