Libra

16 listopada 2022
Jukon
5 maja 2022

Libra to około 3-4 letnia suczka, która przeżyła piekło zagłodzenia. Każdy potencjalny nowy dom musi mieć świadomość, że to adopcja psa po przejściach. Libra to 100% husky w husky. Jak ogonek odżył to pokazał haszczą naturę. – lubi powtarzalność, stałe godziny spacerów, posiłków, czas na spania i zabawy. Odnajdzie się w poukładanym życiu. – zostaje sama, ale początkowo były problemy i zjedzone drzwi zostały na pamiątkę – ładnie chodzi na smyczy, ale siły coraz więcej i pociągnąć potrafi – wraz z kilogramami rośnie chęć kombinowania, nie zostaje sama na podwórku, ponieważ to tylko chwila od pomysłu znalezienia drogi do wolności. – haszczy kopacz i jest łowna – z jazdą w samochodzie nie ma problemów – cudnie rozmawia, ale potrafi marudzić przy każdej okazji i Libra do cichych nie należy – jest duża, nadal bardzo chuda, ale jak nabierze masy będzie z niej spora dziewczynka – uparta, a właściwie UPARTA, tupie łapkami i próbuje stawiać na swoim – nie znamy i nie poznamy zachowania do kotów – z psami (szczególnie suczkami) bywa różnie, na co dzień żyje jako jedynaczka więc trudno ocenić jej zachowanie w codziennym życiu z drugim psem – dom z małymi dziećmi to nie dom dla panny, ponieważ ona sama to duże dziecko potrzebujące skupienia i całej uwagi Dom dla Libry to dom nastwiony na nią i tylko na nią. Dom mający świadomość, że po adopcji czeka dużo pracy nad powrotem do pełni sił. Libra zna życie w domu i w mieszkaniu. Dom z ogrodem to dom z dobrym płotem i założeniem, że podwórko nie jest wybiegiem i atrakcją dla Libry tylko dodatkiem do codziennych spacerów i codziennej dawki ruchu należnej każdemu husky. Dla Libry szukamy PSYJACIELA i Opiekuna z kanapą. Nasz królowa sporadycznie korzysta z podłogi, zdecydowanie preferuje kanapy, a my jej tego na pewno nie pozbawimy.

Na nowy dom czeka w DT w woj. lubuskim.