Nuka

14 września 2021
Rokfor
30 czerwca 2021

NUKA DOMU SZUKA 9-miesięczna panienka kipi energią i dobrym humorem. Małe tornado wypuszczone na wolność wykorzystuje każdą chwilę na psotę i szaleństwo. NUKA nikogo i niczego się nie boi. Nie ma hamulców i słowo niemożliwe nie istnieje. Nie boi się stada, po otrzymanej reprymendzie, wstaje, otrzepie się i naciera ponownie. Kocha ludzi, w tym jej szaleństwie przytulenie się do opiekuna to obowiązkowy punkt dnia i nocy. Dom dla Nuki to dom świadomy odpowiedzialności za 9-miesięczne dziecko do wychowania. Dom aktywny z racji temperamentu Nuki. Nuka znudzona to Nuka marudna i szukająca sobie zajęcia. Młodość ma swoje prawa i Nuka ma typowe haszcze potrzeby. Nuka odnajdzie się w mieszkaniu i domu z ogrodem. Dom z ogrodem tradycyjnie z haszczym płotem. Tendencji do uciekania nie widać, ale czy jej się nie włączy skok przez płot nie wiadomo. – nauka zostawania w domu będzie konieczna (w Domu Tymczasowym ma 16 psów do towarzystwa) – nauka czystości w trakcie – w samochodzie zachowuje się bez problemu, podsadzić ogonek trzeba bo z samym wsiadaniem ma problem – miasta i ruchu zupełnie się nie boi – smycz zna i maszeruje ładnie – z kotami żyje w przyjaźni – lekarza nie chciała gryźć – noc przesypia wtulona w opiekunów więc dom dla Nuki to dom nie tylko z przysłowiową kanapą. Nuka jest zaszczepiona, odrobaczona, zabezpieczona na kleszcze, chip ma. Sterylizacja z racji wieku odbędzie się pod kontrolą fundacji w domu Stałym. Nuka przebywa w DT w woj. dolnośląskim